Splošni pogoji poslovanja in politika zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja spletne strani vavcerji.si (v nadaljevanju: splošni pogoji poslovanja) so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije ter veljajo za vse uporabnike predmetnega portala.
Ti splošni pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletnega portala vavcerji.si, dodajanje ponudnikove predstavitve, varstvo osebnih podatkov ter druge pravice in obveznosti uporabnika in lastnika portala.
Upravljavec in lastnik predmetnega portala (v nadaljevanju tudi: lastnik, upravljalec) je podjetje SENSNET d.o.o., Gornje Dobravice 20, 8332 Gradac, davčna številka: 82164070, matična številka: 7259476000.
Vsakršno prepisovanje, razmnoževanje, kopiranje in kakršno koli razširjanje je brez pisnega dovoljenja ekipe vavcerji.si, strogo prepovedano. Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve objavljene na spletni strani.

Z uporabo spletnega portala uporabnik sprejema te splošne pogoje poslovanja in potrjuje, da je z njimi seznanjen ter da se z njimi strinja.

1. Registracija novega ponudnika namestitev
Na spletnem portalu vavcerji.si si lahko ponudniki namestitev brezplačno kreirajo uporabniški račun in si uredijo predstavitev svojih namestitev na portalu vavcerji.si. Podatki in slikovno gradivo, ki jih ponudnik namestitve vnese na portal ostanejo njegova last, lastnik portala jih pa lahko uporabi za promocijo ponudnika ali portala. Ponudnik namestitve se sam odloči kateri podatki so javno vidni (npr. kontaktni podatki, cene, ipd.) in za njih sam odgovarja. Z potrdivijo svoje predstavitve namestitve, se strinja da so podatki lahko javno objavljeni. Lastnik portala si pridržuje pravico, da zavrne izvedbo storitev (prekliče in izbriše račun uporabnika, odstrani ali spremeni vsebino), če presodi, da to ravnanje uporabnika predstavlja gospodarsko škodo, kršitev veljavnega zakona ali pa je škodljiv interesom vavcerji.si. Vsaka zlonamerna uporaba tega portala bo prijavljena ustreznim organom za pregon.

2. Cenovna politika
Portal je brezplačen tako za iskalce, kot za ponudnike namestitev. Drugi stroški, ki lahko nastanejo so le v obliki želja po povečanem marketingu ponudnika nastanitve.

3. Iskalci namestitve in rezervacije namestitev
Iskalci namestitve lahko uporabljajo portal brez registracije in si lahko ogledujejo predstavitve ponudnikov namestitev. Pri posameznem ponudniku vidijo javno predstavitev, ki jo je ponudnik označil kot javno. Iskalci namestitve direktno kontaktirajo ponudnika namestitve, preko kontaktnih podatkov, ki jih je ponudnik namesitve javno objavil. Iskalec namestitve lahko kontaktira ponudnika namestive tudi preko kontaktnega obrazca. Ponudnik namestitve v tem primeru dobi e-pošto z vsebino povpraševanja in kontaktnimi podatki iskalca namestitve. Portal v tej fazi ne omogoča rezervacij namestitev.

4. Osebni podatki
Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, ne glede na obliko, v kateri je izražen. Tako kot večina spletnih portalov, tudi vavcerji.si prek registracijskega obrazca zbira podatke kot so ime, priimek, naslov, e-naslov, naslov, fotografije, cene. Ti podatki so pomembni za uporabo storitev promoviranja namestitev. In se vnašajo prostovoljno. Svoje podatke lahko kadarkoli posodobite v rubriki "Moje namestitve". Prijazno vas opozarjamo, da tudi sami poskrbite na varnost svojih osebnih podatkov s primerno izbiro uporabniškega imena in gesla.

Registriranim uporabnikom portala vavcerji.si bomo občasno poslali novice o posodobitvah portala, akcijah, ponudbah, promocijah, žrebanjih, itd.. Tisti, ki ne bodo želeli prejemati tovrstnih informacij, se bodo lahko enostavno izpisali iz baze prejemnikov teh sporočil. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje prvine:
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo posebej označene, jasno bodo opredeljeni tudi pogoji udeležbe v njih,
- nedvoumno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnikov, da ne želijo prejemati oglasnih sporočil, bomo izrecno spoštovali.

Portal vavcerji.si uporablja piškotke. Piškotek (angl. cookie) se načeloma postavi, kadar se registrirate na portalu. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se pošljejo na vaš brskalnik, za potrebe portala vavcerji.si .Piškotek omogoča strežniku, da vas prepozna pri ponovnem obisku portala in vam olajša ponoven vpis. Večina brskalnikov omogoča shranjevanje piškotokov, lahko pa jih tudi zavrnete. Ker bo portal vavcerji.si vseboval ravno tako zunanje povezave ponudnikov namestitev in povezave oglaševalcev, ki na enak način uporabljajo piškotke, vas prosimo, da v nastavitvah brskalnika izberete ali želite sprejeti ali pa zavrniti piškotek. Portal vavcerji.si ni odgovoren za politiko zaščite osebnih podatkov teh povezav.

5. Odgovornost
Zelo se trudimo za točnost in ažurnost podatkov, objavljenih na spletni strani vavcerji.si. Vsi podatki ter predstavitve ponudnikov, so na našem portalu pridobljene s strani ponudnikov namestitev in javno dostopnih podatkov iz Registra nastanitvenih obratov.

Obstaja možnost, da se podatki na portalu vavcerji.si razlikujejo od tistih, ki so objavljeni na lastnih spletnih straneh ponudnikov namestitev. Za pravilnost teh podatkov portal vavcerji.si ne jamči.

Podatki in informacije, ki so dosegljive prek spletnega portala vavcerji.si, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila.
Uporabniki uporabljajo spletni portal na lastno odgovornost. Niti vavcerji.si niti druge pravne osebe, ki sodelujejo pri izdelavi oziroma vzdrževanju spletnega portala, ne odgovarjajo za nobeno škodo, posredno ali neposredno, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe podatkov, informacij in aplikacij na spletnem portalu. Odgovornost vavcerji.si za škodo, ki bi nastala uporabnikom iz tega naslova, je zato v celoti izključena.

Podatki o ponudbi oziroma druge storitve so del poslovne politike vavcerji.si ,zato se lahko kadarkoli spremenijo.

Spletni portal vavcerji.si si pridružuje pravico, da lahko izbriše katerikoli predstavitev ponudnika če zazna napako ali kršenje pravil za uporabo portala vavcerji.si.

6. Povezave na druge spletne strani
Strani spletnega portala lahko vsebujejo tudi povezave na druge spletne strani, ki jih ne vzdržuje ekipa vavcerji.si . Zato vavcerji.si za vsebino teh strani ne odgovarja.

7. Dostopnost spletnega portala
vavcerji.si si prizadeva uporabnikom zagotavljati nemoteno uporabo spletnega portala (v normalnih pogojih 24 ur dnevno). Za potrebe vzdrževanja in/ali zamenjave opreme si vavcerji.si pridržuje pravico do krajših prekinitev delovanja spletnega portala oziroma motenj dostopa, praviloma po 23. uri.

8. Vaša odgovornost
Vaša odgovornost je, da se, kadarkoli dostopate do spletnega portala vavcerji.si, najprej seznanite s vsemi Splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti. Vsakič, ko boste koristili storitve na portalu vavcerji.si, bo pomenilo, da se strinjate z vsemi splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti, ki se lahko občasno spremeni ali pa posodobi.

9. Vaše pravice
V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do: vpogleda, popravka, izbrisa, prenosljivosti, omejitve obdelave osebnih podatkov, ugovora.

Pri uveljavljanju pravic ali za vse dodatne informacije nam pišite na elektronski naslov: info@vavcerji.si.

10. Reševanje sporov
Morebitne spore zaradi uporabe spletnega portala v nasprotju z določbami Splošnih pogojev uporabe spletnega portala vavcerji.si bodo uporabniki in vavcerji.si reševali po mirni poti. Če to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Novem mestu.

11. Vprašanja
Vprašanja v zvezi s Splošnimi pogoji uporabe spletnega portala vavcerji.si in druga vprašanja lahko uporabniki pošljejo na e-naslov info@vavcerji.si